ICE v vsak mobilnik
ICE kampanja

V zadnjem času so mnogi v elektronski poštni nabiralnik dobili pismo o kampanji ICE v vsak mobilnik.

Začetek zgodbe sega na dan bombnega napada v Londonu, 7 julija 2005. Bob Brotchie, vodja urgentne ambulante službe East Anglian Ambulance NHS Trust, je zaradi težav, pri katerih je naletel ob seznanjanju sorodnikov ranjencev v tem napadu, pognal kampanjo ICE v vsak mobilnik.
S podporo drugih zdravstvenih služb je nastalo podjetje ICE s podružnicami v Angliji, Avstraliji in ZDA. Osebju ICE posredujete podatke o zdravstvenem stanju in telefonske številke bližnjih. S seboj nato vedno nosite kartico z urgentno brezplačno telefonsko številko, na katero lahko zdravstveni delavci pokličejo kadarkoli in dobijo vse potrebne informacije. Osebje ICE o vašem dogodku tudi sporoči naprej vašim bližnjim.

V Sloveniji te storitve nimamo, kljub temu pa s kampanjo ICE lahko olajšamo delo našim zdravstvenim službam in sebi morda kdaj omogočimo ustreznejše zdravljenje
.
ICE pomeni In case of emergency. V telefon shranite pod ICE ali dodajte to priponko vsaj trem telefonskim številkam vaših bližnjih (ICE1, ICE2, ICE3…), za katere želite, da jih v primeru morebitne nesreče kontaktirajo.

ICE kontaktna oseba mora poznati vaše osnovno zdravstveno stanje, alergije, jemanje zdravil in druge podrobnosti, ki so pomembne za vaše zdravljenje.

Drobni namigi:
– Zagotovite, da se vaš bližnji strinja biti vaša ICE kontaktna oseba.
– Vpišite njegovo telefonsko cifro mobitela ali tistega telefona, kjer je najbolj gotovo dosegljiv.
– Vaša ICE kontaktna oseba naj ima seznam vseh ljudi, katere je potrebno kontaktirati, tudi vaš službeni kontakt.
– Pozna naj vaše trenutne bolezni, jemanje zdravil in alergij.
– Če ste stari manj kot 18 let, naj bo vaša ICE kontakt odrasla oseba, ki je hkrati vaš skrbnik ali zastopnik in podpisuje pomembne odločitve namesto vas.
– Če je vaša kontaktna oseba naglušna ali gluha, namesto ICE vpišite ICETEXT.

Viri:
ICE. We call, when you can`t.
East Anglian Ambulance Service.

Advertisements