CME

Na medicinskem portalu Jupsline je v letu 2007 na voljo prvi slovenski program SPI – Stalno podiplomsko izobraževanje iz tematike »Presnovni dejavniki tveganja in ogroženost za srčno-žilne bolezni«. Urednik je mag. Zlatko Fras s Kliničnega oddelka za žilne bolezni v KC.

Vsebina programa je primerna za zdravnike različnih specialnosti, predvsem zdravnike specialiste splošne/družinske medicine, splošne interne medicine ter interniste–kardiologe in endokrinologe.
Zdravniška zbornica je vsakemu poglavju tega programa priznala 0,5 kreditne točke za stalno podiplomsko izpopolnjevanje. Število končno pridobljenih kreditnih točk je odvisno od rezultata posameznega testa. Za dodelitev kreditnih točk je treba pri vsakem testu pravilno odgovoriti na 60 % vprašanj.

Preberite, se naučite in uspešno odpišite test. 😉 Program ne zahteva kotizacije, potrebna je le brezplačna registracija v Jupsline.

V tujini programi stalnega strokovnega izpopolnjevanja obstajajo že dalj časa, znani so pod imenom CME – Continuing Medical Education in so del Continouing Professional Development Planning. CME ponujajo vsi večji medicinski portali in znanstvene publikacije. Primer so Emedicine, New England Journal Of Medicine, British Medical Journal, Nature in drugi.

Navedeni SPI je prvi tak program v Sloveniji. Do sedaj so veljale zgolj točke, ki si jih nabral na kongresih in drugih strokovnih srečanjih. Moram pohvaliti nov premik k sodobnemu sistemu izobraževanja, ki se osredotoča na “učenje” namesto na “poučevanje”!
Na še mnogo slovenskih programov SPI! 😀

_______________________
Vir:
Jupsline, Reporter.

Advertisements